Veiligheidsventiel 3/8" 2.0 bar CE PED IV certified
search
  • Veiligheidsventiel 3/8" 2.0 bar CE PED IV certified
  • Veiligheidsventiel 3/8" 2.0 bar CE PED IV certified

Veiligheidsventiel 3/8" 2.0 bar CE PED IV certified


€ 12,87
Inclusief belasting

€ 10,64 excl. btw.

qty
Laatste items in voorraad

  Security policy

(edit with the Customer Reassurance module)

  Delivery policy

(edit with the Customer Reassurance module)

  Return policy

(edit with the Customer Reassurance module)

Het belangrijkste onderdeel van een espressomachine is het veiligheidsventiel. Dit onderdeel voorkomt dat een ketel kan ontploffen. Het veiligheidsventiel gaat open als de druk in de ketel te hoog wordt.

Deze specifieke veiligheidsklep is gemaakt van messing. Het schroefdraadtype dat voor dit veiligheidsventiel wordt gebruikt is 3/8”BSP-G. De gekalibreerde druk van de klep is 2,0 bar, deze is niet instelbaar. Het is een CE-PED gecertificeerd ventiel.

De interne veer is gemaakt van roestvrij staal en het afdichtingsmateriaal dat in deze klep wordt gebruikt, is FKM. Wanneer de klep opengaat, kan deze 969 L stoom per minuut afvoeren.

Het veiligheidsventiel op deze pagina vind je bij diverse espressomachine merken zoals ECM, ECM Heidelberg en Grimac. Maar u kunt dit gebruiken op de meeste espressomachines die soortgelijke veiligheidsventielen gebruiken.

ECM
28-022-L-1515002
2 Items

Datasheet

Certificatie
Ja
ECM Heidelberg
Elektronika II Profi
Elektronika Profi
Mechanika
Grimac
Eclisse
G10
Mia
Ten
Twenty
Koppeling draad 1
3/8" M
Land van productie
Made in Italy
Merk
ECM
ECM Heidelberg
Grimac
Onderdeel nummer
ECM C229900559
ECM heidelberg C229900559
Grimac 1200300046
Grimac GRC608
Type onderdeel
Veiligheidsventiel

Nou dat antwoord is vrij eenvoudig, nee het is niet. De originele klep werkt als volgt, wanneer u de as naar binnen keert de klep pin duwt een pakking houder. De stoom kan uitgaan, weer sluiten en er kan geen stoom uit. In het geval van de moderne E61 kleppen is dat achter de pakking houder is een kleine roestvrij stalen bal met een veer.

Vanaf het begin van de Faema E61 brouwgroep zijn er in principe geen verschillen tussen de onderdelen die in de brouwgroep zijn geïnstalleerd. Delen zoals de kleppakkingen, veren, klepassemblages en portafilters zijn allemaal hetzelfde gebleven. De grootste verandering is het kleine schoonmaakgat aan de voorkant van de brouwgroep. Bij de vroegste modellen bestond dit gat niet.

Er zijn 5 soorten ketel gebruikt op de Faema E61 espresso machine. De bekendste is het dubbelflens model. Je hebt aan de ene kant de verwarmingselement flens en aan de andere kant de water niveau flens, beide zijn uit productie. Deze worden op hun plaats gehouden met aluminium ketelringen. Voor de groepen heb je een ketel met een flens aan één kant.

Het volgende model is een roestvrijstalen ketel, met één flens. Dit type ketel komt minder vaak voor dan de koperen ketel hierboven. Er is ook een later model roestvrij staal, dat geen verwijderbare flens heeft. Beide ketels hebben corrosieproblemen, dit moet gedaan worden door het roestvrij staal.

Het nieuwste model is ook een koperen ketel, deze ketel heeft een enkele warmtewisselaar(HX) in het midden. De meeste moderne espresso machines hebben voor elke individuele brouwgroep een individuele HX.

Ja, maar dit hangt af van verschillende factoren. Het eerste ding is ervaring, gezien dit is een handmatig bediend espresso machine vereist veel meer aandacht van de barista dan een solenoïde bediend model. Daar moet je het brouwproces handmatig stoppen. Als je niet de ervaring die je waarschijnlijk kunt houden met het tempo dat nodig is in een dergelijke bar. Dan zou ik adviseren om te gaan voor de Faema E61 Jubilee, dit is de solenoïde bediend versie van de Faema E61 Legend espresso machine.

Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.

8 ander product